Tokaj- Hegyalja kapcsán elsősorban talán legtöbbünknek az édes – aszú - borok jutnak eszünkbe, azonban a tokaji termések nagy részét száraz tételek adják. Gyakori szőlőfajta a furmint, ami a legjobban aszúsodó magyar szőlő. Száraz és édes borok alapjául is szolgál, melyből elegáns, különleges minőséget adó borok készülnek, az aszú bor egyik alapja.
Pelle - Mád
Saját termőterület, organikusan termesztett szőlő. Céljuk, hogy minél kevesebb beavatkozással készítsék el a boraikat, ezzel is megőrizve és továbbadva a természet nyújtotta ízvilágot és élményt. Fontosnak tartják a gondos művelésen és borkészítésen keresztül megmutatni a mádi területek sokszínűségét.
Bott Pince - Bodrogkeresztúr
„A legjobb minőségre való törekvés abban segít, hogy az egy értékrendet követő embereket magunk köré gyűjtsük, és együtt munkálkodjunk egy több száz éves borvidék sikeres jövőjén.”
Bodó Judit
A 2021-es év Borászok Borásza díj nyertese
Királyudvar - Tarcal
Történetük egészen a 16. századik nyúlik vissza, ugyanis Tokaj aranykora alatt a birtok borai segítették megteremteni a tokaji borok legendáját. 2010 óta organikus és biodinamikus pincészet. Furmint pezsgőjük máig az egyik legjobb Hegyalján.
Felhívjuk figyelmét, hogy jelenlegi rendelése során a további jövedéki termékek is a fenti választásának megfelelően kerülnek kosarába.