Barion Pixel
Jelenleg a Partnereink számára
kínált termékeket látja
Chefmarket

NTAK adatszolgáltatás: 2023. július 1-jével a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók is csatlakoztak

2023. július 1-jén szakaszosan indult el a vendéglátó üzletek és jeggyel látogatható turisztikai attrakciók csatlakozása a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK). Ma már minden hazai szálláshely szolgáltat adatot az NTAK-ba, 2023-ban pedig tovább bővült az adatszolgáltatók köre. A Kormány rendelet értelmében a 100 millió forint nettó árbevétel felett teljesítő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára 2023. július 1-től kötelező az NTAK adatszolgáltatás. Azoknak a vendáglátó és turisztikai attrakcióknak, akik 2022. évi nettó árbevétele meghaladta a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot pedig 2024. január 1-től lesz kötelező adatot szolgáltatni az NTAK-ba. 12 millió forint nettó árbevételt meg nem haladó szolgáltatók pedig mentesülnek a kötelezettség alól.

A Magyar Turisztikai Ügynökség felügyelete alatt működő digitális platform lehetővé teszi, hogy a szálláshelyekhez hasonlóan valós időben legyen látható az adatszolgáltatásban érintett vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók anonim, forgalmi statisztikai adata. Az NTAK igazolással rendelkező szoftvereken keresztül beérkező adatokból elemzések készülnek a turisztikai szakma támogatásához szükséges adatvezérelt döntések kialakításához. Ezek segítségével minden korábbinál gyorsabban tud reagálni az ágazat a turizmust érintő külső környezeti, vagy társadalmi változásokra.

Az NTAK adatai segítik a te vállalkozásodat is?

Igen! Az MTÜ mindig is elkötelezett volt a tekintetben, hogy az NTAK adatokat a szolgáltatók felé is visszamutassa, hiszen az üzleti döntéseket nagymértékben támogatják a releváns statisztikai adatok. Ennek megfelelően tavaly megalkotta az NTAK Iránytűt. Az online felületen a szálláshelyek bevételi és kapacitás adatai mellett lekérdezhetők az előfoglalási adatok, a vendégforgalmi és a küldőpiaci információk, sőt, az egyes szolgáltatók eredményeiket össze is vethették más települések szálláshelyeinek átlagos teljesítményével.

 

Ne várj tovább!

Látogass el az NTAK oldalára, és:

  • regisztráld szálláshelyed, vendéglátó üzleted vagy jeggyel látogatható turisztikai attrakciód
  • ellenőrizd, hogy az általad használt szálláshelykezelő, vendéglátó vagy jegyértékesítő szoftver alkalmas-e az NTAK adatszolgáltatásra
  • élj a digitalizáció nyújtotta előnyökkel

 

Kinek és Mikor?

Ha a 2022. évi nettó árbevételed

  • meghaladta a 100 millió forintot: 2023. július 1-től kötelező az NTAK adatszolgáltatás
  • elérte a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot: 2024. január 1-től kötelező az NTAK adatszolgáltatás
  • a 12 millió forint nettó árbevételt nem érte el a vendéglátó üzleted vagy turisztikai attrakciód: nem kötelező az NTAK adatszolgáltatás, de regisztrálnod kell az NTAK-ba!

A regisztráció továbbra is minden vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció számára kötelező!

Tudtad? A 12-50 millió forint közötti nettó árbevételt elért vendéglátó üzlet és turisztikai attrakció üzemeltetőket az MTÜ a VENDÉGEM Vendéglátás és VENDÉGEM Attrakció szoftverekkel is támogatja a digitális átállásban, így az ingyenesen elérhető szoftverekkel is eleget tehetnek az adatszolgáltatási kötelezettségüknek egy vendéglátó üzletben, illetve szolgáltatási helyen. Használd ki ezt a lehetőséget, lépj a digitalizáció útjára, és légy felkészült az adatküldésre!

Úgyhogy, itt az idő!

Csatlakoznál? Kérdésed van? Érdekelnek a vendéglátósokat érintő hírek? Látogass el az NTAK oldalára, vagy keresd ügyfélszolgálatunkat a hét bármely napján 0-24 órában a 06-1-550-1855-ös telefonszámon, vagy írj a turisztika@1818.hu e-mail címre.

 

Megrendelési adatok

Az alábbi adatok megadása a készletinformációk megjelenítése érdekében szükséges, és nem jelent semmilyen elkötelezettséget a megrendelés leadását illetően!


Személyes átvétel esetében a legkorábbi átvételi időpont: nyitvatartási időben, a megrendelés leadását követően minimum egy órával.
Nyitvatartás:

Figyelem!

Hogy rendelését a kiválasztott időben tudjuk szállítani, hamarosan be kell küldenie a megrendelését!

A hátralévő idő:
00
:
00

perc
mp
ÉRTETTEM
google play
Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Ha első alkalommal szeretne rendelést leadni, kérjük, adja meg irányítószámát!
Új jelszóhoz adja meg az e-mail címét:

A terméket saját felhasználás vagy továbbértékesítés céljából vásárolja?

Felhívjuk figyelmét, hogy jelenlegi rendelése során a további jövedéki termékek is a fenti választásának megfelelően kerülnek kosarába.

Figyelem!

Kosara tartalmaz olyan terméket, mely csak a következő két szállítási napra kérhető. Amennyiben a dátum módosítást megerősíti, ez(eke)t töröljük kosarából.