Barion Pixel
Jelenleg a Partnereink számára
kínált termékeket látja
Chefmarket

Chef Market x Mit iszol?

Az organikus borok és pezsgők szakértője

 A válasz a bor! De mi volt a kérdés? 

A jó bor mindenre válasz, nálunk pedig mostantól a legjobb borok kaphatóak!

A Mitiszol? zászlajára tűzte a felszívódó vegyszerek és gyomirtó nélkül művelt, egészséges, tiszta szőlőből, a pincében minimális beavatkozással készült borok képviseletét. Az igazán jó borhoz nincs semmi hozzáadva és nincs belőle semmi elvéve, így fejezi ki a termőhely, talaj, klimatikai adottságok, vagyis a terroir megismételhetetlen jellegét, legyen az bio, biodinamikus vagy natúr.

Ezen nagyszerű borokat pedig mostantól nálunk tudod megvásárolni!

 

 Te tudod mit iszol? 

Ha odafigyelsz arra, hogy mit eszel,

Ha fontos neked a természetesség, a vegyszermentes étkezés,

Ha szereted a remek, tiszta borokat,

Ha szem előtt tartod a fenntarthatóságot,

akkor jó helyen vagy!

 

 Ne csak azt nézd, hogy mit eszel, hanem azt is, hogy mit iszol! 

Érdekel, hogy mit is jelent pontosan az organikus, biodinamikus vagy a natúr bor? Esetleg megismernéd, mit értünk a narancsbor vagy a vegán bor alatt? Sok érdekességgel készültünk számodra!

 

 Organikus vagy bio bor és pezsgő 

Az organikus ellenőrzés először a szőlő művelésére vonatkozik. A konvencionális műveléssel szemben, ebben az esetben nem használnak többek között felszívódó permetszereket és gyomirtót. A biotermelés többek között tiltja a műtrágyák, növekedés szabályozók és génmanipulációval előállított szaporító anyagok bármilyen alkalmazását.

A biobor védjegy a következőképp néz ki amit kötelezően fel kell tüntetni a címkén (vagy hátcímkén):

 

 Biodinamikus bor és pezsgő 

A biodinamikus gazdálkodás hátterében összetett, holisztikus szemléletmód áll, melynek alapfeltevése, hogy a teljes gazdaság egységes egészet képez. A biodinamika központi célja a talajon keresztül a növénybe ható erők regenerálása, amelyet komposzt vagy trágya segít. Különleges spray-ket és növényi készítményeket használnak a talaj termékenységének fokozására, valamint a borok károsítóktól és betegségektől való védelmére.

Az egyik legrégebbi és legszigorúbb, nemzetközileg is elismert német bio minősítés a Demeter, mely 1928-ban jelent meg a biodinamikus gazdálkodásból származó termékek jelölésére.

 

 Natúr bor 

A Natúr bor kifejezés elsősorban a borkészítési szemléletre vonatkozik, de ettől függetlenül fontos szempont a művelési mód és ezáltal az alapanyag is, így lényegében alapkövetelménynek számít az vegyszermentes művelés. Lényege, hogy mind a szőlőben, mind a pincében a lehető legtermészetesebb módon járjunk el.

Mit jelent ez?

Természetes szőlőművelést, bio vagy biodinamikus szemlélet alapján; sav, cukor stb. hozzáadása vagy elvétele nélkül; fajélesztő hozzáadása nélküli spontán alkoholos erjedéssel; szűrés és derítés elhagyásával; illetve kén hozzáadása nélkül vagy alacsony kén hozzáadásával történő érleléssel és palackozással készülő borokat.

 

 Narancsbor 

Nevét a gyakran narancsra vagy borostyánra hajazó színéről kapta. Egy vörösbor technológiával készült fehérbor, vagyis héjon erjesztik a fehér szőlőt.

 

 Pet-Nat 

Természetes palackban történő pezsgőkészítési eljárás, ahol az erjedésben lévő bort, egy bizonyos maradékcukor mennyiségnél lepalackozzák. Az erjedés így a palackban fejeződik be, és az abból képződő széndioxid, így a lezárt palackban marad.

A klasszikus pezsgőkészítési eljárásoknál, mint a Méthode Champenoise vagy Méthode Traditonnelle eljárásnak nevezett pezsgőkészítésnél egy már korábban kierjesztett alapbort oltanak be élesztővel, ami második alkoholerjedéssel pezsgősít.

 

 A vásárlás izgalma 

Webshopunkat úgy építettük fel, hogy könnyedén ki tudd választani azt a bort, pezsgőt, ami leginkább közel áll az ízlésedhez.

Lehetőséged van válogatni szín, szárazsági fok, vagy akár a szőlő fajtája szerint, ország és régió alapján és szűrőink segítségével könnyedén megtalálhatod a speciális termékeinket, pl. a narancsborokat.

Óriási választékunkban a rengeteg hazai termelő mellett temérdek külföldi pincészet tételeit is megtalálod, és kínálatunkat folyamatosan alakítjuk annak megfelelően, hogy mindig az aktuálisan legjobb termékeket tudd megvásárolni.

Saját borszakértővel és sommelier-vel dolgozunk, hogy biztosan a legjobb, legmenőbb tételeket kínálhassuk Neked!

 

Korábbi Mitiszol vásárló vagy?

A már korábbi vásárlások során létrehozott Mitiszol regisztrációt néhány kattintással frissítheted itt

 

További információkért az organikus borokról és a nálunk megtalálható pincészetekről látogass el a mitiszol.hu oldalra, ahol folyamatosan bővülő izgalmas, érdekes tartalmakkal várunk és beszámolunk a bor-világ legfontosabb történésiről.

 

Megrendelési adatok

Az alábbi adatok megadása a készletinformációk megjelenítése érdekében szükséges, és nem jelent semmilyen elkötelezettséget a megrendelés leadását illetően!


Személyes átvétel esetében a legkorábbi átvételi időpont: nyitvatartási időben, a megrendelés leadását követően minimum egy órával.
Nyitvatartás:

Figyelem!

Hogy rendelését a kiválasztott időben tudjuk szállítani, hamarosan be kell küldenie a megrendelését!

A hátralévő idő:
00
:
00

perc
mp
ÉRTETTEM
google play
Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Ha első alkalommal szeretne rendelést leadni, kérjük, adja meg irányítószámát!
Új jelszóhoz adja meg az e-mail címét:

A terméket saját felhasználás vagy továbbértékesítés céljából vásárolja?

Felhívjuk figyelmét, hogy jelenlegi rendelése során a további jövedéki termékek is a fenti választásának megfelelően kerülnek kosarába.

Figyelem!

Kosara tartalmaz olyan terméket, mely csak a következő két szállítási napra kérhető. Amennyiben a dátum módosítást megerősíti, ez(eke)t töröljük kosarából.