Barion Pixel
Chefmarket

Szendvics házi májassal,

hagymalekvárral

 Szendvics házi májassal, hagymalekvárral 

A szendvicset az alábbi hozzávalókból állítsuk össze ízlés szerint:
Pékáru
Házi májas
Alma
Hagymalekvár
Retekcsíra

Elkészítés:

A pékárut felszeleteljük, a szeleteket megpirítjuk. A házi májast rusztikusan rákenjük. Az almából vékony szeleteket vágunk és ráhelyezzük a szendvicsre. Erre halmozzuk a hagymalekvárt és a tetejére retekcsírát szórunk.
Ha igazán otthoni ízeket szeretnénk a családnak kínálni készítsünk házilag májast és hagymalekvárt. Ha előre elkészítjük ezeket, a hűtőben tárolva napokon keresztül felhasználhatóak. Csatos üvegbe helyezve a hétvégi családi reggeliző asztalon is remekül mutatnak.

 

 Házi májas        
        
Hozzávalók:        
Csirkemáj    500 dkg    
Vaj    20 dkg    
Vöröhagyma    1 db    
Fokhagyma    8 dkg    
Só, bors, barnacukor    ízlés szerint    
Fűszerpaprika, szerecsendió    0,5 dkg    
Majoranna, petrezselyem    0,5 dkg    
        
Elkészítés:        
A hagymát a egy kanál vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukrot. Beletesszük a megtisztított májat, amit kissé megpirítunk. 
Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és kb 20 perc alatt puhára főzzük a májat.
Miután kihűlt turmixgépbe töltjük és 10 dkg vajjal simára keverjük.  Ha már csomómentes, hozzáadunk 1-2 db jégkockát, amitől még krémesebb állagot kapunk. 
Kiporciózzuk, vagy az egészet csatos üvegbe töltjük és olvasztott vajat öntünk a tetejére egy vékony rétegben. Felhasználásig hűtőben tároljuk.Turmixgép hiányában botmixerrel is dolgozhatunk, ekkor a jégkockát nem tesszük hozzá a krémhez.       
        

 Hagymalekvár         
        
Hozzávalók:        
Vöröshagyma    3 db    
Lilahagyma    3 db    
Fokhagyma    3 gerezd    
Vaj    6 dkg    
Olivaolaj    4 dl    
Barnacukor    10 dkg    
Balzsamecet    1 dl    
Worcestershire szósz    4 dl    
Só, bors, kakukkfű, rozmaring    ízlés szerint    
        
Elkészítés:        
A lila és a vöröshagymát felszeleteljük, majd az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a barnacukrot, amit hagyunk megolvadni. 
Belekeverjük a balzsamecetet, a worcestershire szószt és a fűszereket, majd  kb. 15-20 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük.  

 

 

Megrendelési adatok

Az alábbi adatok megadása a készletinformációk megjelenítése érdekében szükséges, és nem jelent semmilyen elkötelezettséget a megrendelés leadását illetően!

Új telephely hozzáadása:
Telephely ikonja:

Személyes átvétel esetében a legkorábbi átvételi időpont: nyitvatartási időben, a megrendelés leadását követően minimum egy órával.
Nyitvatartás:

Figyelem!

Hogy rendelését a kiválasztott időben tudjuk szállítani, hamarosan be kell küldenie a megrendelését!

A hátralévő idő:
00
:
00

perc
mp
ÉRTETTEM
google play
Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Szállítási cím

Kérjük, adja meg a címét melyre megrendelését kiszállíthatjuk!

Ha első alkalommal szeretne rendelést leadni, kérjük, adja meg irányítószámát!
Új jelszóhoz adja meg az e-mail címét:

A terméket saját felhasználás vagy továbbértékesítés céljából vásárolja?

Felhívjuk figyelmét, hogy jelenlegi rendelése során a további jövedéki termékek is a fenti választásának megfelelően kerülnek kosarába.

Figyelem!

Kosara tartalmaz olyan terméket, mely csak a következő két szállítási napra kérhető. Amennyiben a dátum módosítást megerősíti, ez(eke)t töröljük kosarából.