Chefmarket

FAGYIVERZUM

fagylalt alapanyagok már a Chef Marketnél is!

Próbáld ki legújabb fagylalt pasztánkat, melyek a levendula és izabella szőlő hozzáadásával valódi különlegességek.

 Levendulás - egy kis varázslat a mediterrán vidékekről 

Régészeti kutatások során fedezték fel, és használták már akkor gyógyítási rituálék során. Az egyre népesebb civilizációval nőtt a gyógynövény használat is, amit már az ősi Egyiptomban és Mezopotámiában is megfigyelhetünk. A leginkább ismert és használtabb növény, a mediterrán vidékről származó levendula volt.

A miénket megelőző századokban a levendulát többnyire csak dekorációnak használták, kozmetikumokhoz adták, gyógyítottak vagy tisztítottak vele. Ebből következik, hogy ekkor még kevés köze volt ennek a növénynek a gasztronómiához. A római időkben szárított formájában gyakran adták sült és főtt ételek mellé, sajtokhoz illetve aromáját használva ízesítettek vele ecetet is. A levendula virágából nyert mézet gyakran láthattuk az asztalon, míg a bátrabb kísérletezők már szirupot készítettek ebből az érdekes virágból.

A levendulát manapság megannyi módon használják fel, a teáktól kezdve a fűszereken át, a különböző gyógynövény mixekig. Gyakran adják süteményekhez, csokoládékhoz és lekvárokhoz is. Chefek százai használják díszítésre a világ minden táján. Immáron elkészült ennek a növénynek a tökéletes aromája, amivel a fagylaltodat ízesítheted.

 

 Izabella szőlő - elbűvölő illat, csábító íz 

Az Isabella nem csak egy név, amelyet sok fontos és híres nő viselt egy életen át, hanem egyben egy szőlőfajta neve is. Ez a fajta nem igényel semmi extra körülményt, gondoskodást, sem rovarirtó szereket, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyon organikus. Korábban már készítettek bort ebből a szőlőből, de manapság inkább magát a gyümölcsöt fogyasztjuk el önmagában. Különösen népszerű dzsemek és üdítők készítésénél.

Továbbra is termesztjük ezt a fajtát itt mifelénk. Egy késői nyári estén, ezzel a borral, némi étellel és egy jó társasággal pihenünk és beszélgetünk. Ez az az életérzés, amit szerettünk volna hozzáadni ehhez a termékhez! Az új Isabella öntet, gondosan kiválasztott szőlőből készül, egy személyre szabott „nagymama-féle” lekvár segítségével. Nagyon nagy figyelmet fordítottunk a textúrára, és igyekeztünk apró szőlőhéj darabokat hagyni az öntetben, ezzel is karakteresebbé téve azt.

A pont megfelelő mennyiségű édeskés íz meglepően gyorsan a szívedbe lopja majd magát, és egy apró, relaxáló élményt okoz a mindennapokban. Próbáld ki őket Te is.

Keresd a Chef Market kínálatában!