Chefmarket

Chili cheese dog

 Hozzávalók 1 adagra: 

1 db Hot dog kifli
50 g csicseriborsó liszt    (tk.: 7239)
50 g zsemlemorzsa (tk.: 6124)
1 dl rizs ital (tk.: 7139)
80 g vegán készítmény    (tk.: 6239)
20 g pirított hagyma (tk.: 6567)

 

 Guacamole: 


1 db lila avokádó (tk.: 7717)
10 g friss koriander (tk.: 7688)
1/2 db chili paprika (tk.: 8903)
1/2 db lime leve és héja (tk.: 7774)
1 paradicsom (tk.: 7741)
3 g só (tk.: 5567)
1 g őrölt bors (tk.: 2924)
1 gerezd fokhagyma (tk.: 9313)
2 g tabasco (tk.: 1662)

 Paradicsom salsa: 

3 paradicsom, hámozva, kimagozva, felkockázva (tk.: 7741)
1 csipet őrölt római kömény (tk.: 1331)
1/2 lilahagyma     (tk.: 7755)
5 g chili szósz     (tk.: 5629)
10 g friss koriander (tk.: 7688)
1/2 lime (tk.: 7774)
2 g só  (tk.: 5567)
2 g bors (tk.: 2924)

 

Első lépésként elkészítjük a házi guacamolet. A félbevágott avokádóból távolítsuk el a magot, kanalazzuk ki a héjából és egy tálban villával pürésítsük. Adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát, koriandert, a lime levét és reszelt héját valamint sót, borsot és alaposan keverjük össze. A tabascot csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk hozzá. A paradicsomot utolsó lépésként kimagozva, darabolva belekeverjük, majd tegyük hűtőbe. 

Amíg a hűtőben a guacamole ízei összeérnek, elkészítjük a paradicsom salsat. Az előzetesen előkészített paradicsomhoz hozzáadjuk a préselt fokhagymát, apróra vágott koriandert valamint a chili szószt. A lime levét és reszelt héját hozzáadjuk, majd az egyes összetevőket alaposan elkeverjük. A végén sóval, borssal ízesítjük, majd egy csipet római köménnyel koronázzuk meg. 

Elkészítjük a vegán dogot: a vegán készítményből ujjnyi vastag hasábot vágunk. A panírozáshoz előkészítjük a csicseriborsóliszt és rizsital keverékéből készült elegyet. Ebbe mártjuk a hasábot, majd panírmorzsába forgatjuk. Ez után 180 oC-os olajban ropogósra sütjük. 

Utolsó lépésként az elemek összeállítása van hátra. A hot dog kiflit megkenjük a házi guacamoleval, beletesszük a rántott vegán dogot, majd a paradicsom salsát. Friss korianderrel és pirított hagymával tetőzzük. 

 

Molnár Zsolt

Chef Expert