Chefmarket

Ázsia ízei - hozd haza a Távol-Keletet!

A távol-keleti konyhának kétségkívül nincsen párja! Legyen szó Kínáról, Japánról, Thaiföldről vagy Indiáról, minden esetben egy különleges gasztronómiai élményben lesz részünk. Mi jut először eszedbe ezeknek az országoknak a gasztronómiájáról? A rizs? A fűszerek? A chili és a szója szósz? Gomba? Esetleg az evőpálcikák? Teljesen mindegy, ugyanis legyen szó bármelyikről, a Chef Market kínálatában mindent megtalálod, most ráadásul akciós áron!

 Vásárolj március hónapban ázsiai alapanyagok közül, és gyarapítsd Chef Club egyenleged, hiszen most minden vásárlásod után dupla pont jár!* 

*Az ajánlat 2019. márc.1-31. között az alábbi termékek vásárlása esetén érvényes: ELO1621- CHILISZÓSZ, ELO1982- CSÍPŐS CHILISZÓSZ, ELO1981-ZÖLD CURRY PASZTA, 6625- SZÓJASZÓSZ. A pontszámítás és jóváírás határideje: 2019. ápr. 15. A változtatás jogát fenntartjuk.

 


 

 Thai Zöld Curry Zöldség Leves 

Hozzávalók 4 adagra:

  • 2 fej mogyoró hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 evőkanál curry paszta
  • 0,5 dl rizsecet
  • 1 dl szója szósz
  • 4 dl kókusz tej
  • 3 dl zöldség alaplé 
  • 4-5 db szárított siitake
  • 4-5 db szárított fafül gomba
  • 1 kicsi konzerv csicseriborsó
  • 100 g mungóbab csíra
  • 50 g friss koriander
  • 400 g rizstészta
     

Megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a mogyoró hagymát és kevés olíva olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, a három különböző színű kaliforniai paprikát, és a sárgarépát. Egy evőkanál curry pasztát adunk hozzá, majd tovább pirítjuk a zöldségekkel. Így az aromák és ízek felszabadulnak és átjárják a zöldségeket is.

Hozzáadjuk a rizsecetet és szójaszószt, majd kókusztejjel és zöldséges alaplével felöntjük és 10 percig fedő alatt főzzük.

A kétféle szárított gombával, valamint a sous vide-ált csicseriborsóval dúsítjuk, mungóbab csírát és koriandert adunk hozzá és 10 percig tovább főzzük. Tálalás előtt 3-4 perccel beletesszük a rizstésztát, és a tűzről levéve, fedő alatt pároljuk.

Tálaláskor friss korianderrel koronázzuk meg a levest.

Molnár Zsolt

Chef Expert